syltsnitt
125 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
ca 3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl hallonsylt
Till garnering:
2 dl florsocker
några droppar pressad citron
2 msk vatten
125 g rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
ca 3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl hallonsylt
Till garnering:
2 dl florsocker
några droppar pressad citron
2 msk vatten
rör samman smör och socker till en smidig massa. tillsätt därefter resterande ingredienser.
dela degen i tre delar och rulla ut varje till en plåtlängd. lägg dom på bakplåtspappersklädd plåt.
platta till rullarna något och gör en ränna där du spritsar i sylten. gräddas i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. låt svalna. rör samman alla ingredienser till garneringsglasyren. spritsa den ovanpå hallonsylten. skör varje längd i ca 2 cm sneda bitar.
dela degen i tre delar och rulla ut varje till en plåtlängd. lägg dom på bakplåtspappersklädd plåt.
platta till rullarna något och gör en ränna där du spritsar i sylten. gräddas i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. låt svalna. rör samman alla ingredienser till garneringsglasyren. spritsa den ovanpå hallonsylten. skör varje längd i ca 2 cm sneda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar